onze visie op

Duurzaamheid

Hout is veelal de ‘grondstof’ voor ons werk. In de afgelopen jaren zijn we ons steeds bewuster geworden van de eindigheid daarvan. Daarnaast vinden we een gezonde en goede werkomgeving van al onze medewerkers van groot belang. Nét als een eerlijk inkomen voor iedereen die – waar dan ook ter wereld – betrokken is bij de toelevering van materialen voor onze producten. Om al die redenen is ESKRA BOUW FSC®-C117418 en PEFC-gecertificeerd (PEFC/30-31-233).

Het is ons beleid om óók onze opdrachtgevers en leveranciers waar mogelijk te overtuigen van de noodzaak om te kiezen voor FSC®-C117418 en PEFC-gecertificeerde (PEFC/30-31-233) bouwproducten. Dat garandeert een ieder in de keten – van boomstam tot eindproduct – een zeker bestaan dat bovendien veel duurzamer is. Iedereen die dit leest moedigen we aan om deze manier van denken en doen over te nemen en te delen met zoveel mogelijk relevante betrokkenen in de bouwketen. FSC®-C117418 en PEFC (PEFC/30-31-233) kunnen dan zo spoedig mogelijk de standaard worden in houten en houtgerelateerde bouwproducten.

bos Eskrabouw

Het komt voor dat wij voor een gevelproject een ongunstige zaagindeling krijgen. Ook in die gevallen zoekt ESKRA BOUW altijd naar mogelijkheden om een maximaal netto rendement uit het materiaal te halen. Dat spaart grondstoffen en scheelt onnodige kosten voor de opdrachtgever.

Toch houden we van een groot project ook wel eens wat hout of ander materiaal over. Logisch, want wie te weinig inkoopt, moet bijbestellen. En dát brengt veel extra kosten met zich mee. Voor de ‘restjes’ weten we echter altijd wel een goede bestemming te vinden. Zoals boerderij Dé Buitenkans in Hazerswoude-dorp, een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Van ons duurzame resthout maken zij onder meer hekken, ruiven en een onderkomen voor knaagdieren. Én natuurlijk wordt er ook druk mee geknutseld.